Κυκλός μαθημάτων στο κέντρο γιογκα ”Αρμονία”- Καλαμαρία

Κυκλός μαθημάτων στο κέντρο γιογκα ''Αρμονία''- Καλαμαρία

Κύκλος μαθημάτων ινδικού χορού στο κέντρο γιόγκα ”Αρμονία” στη Καλαμαρία κάθε Σάββατο 15.00- 16.30.
Μέσα σε αυτό το διαστήμα θα δουλέψουμε μια υπέροχη χορογραφία κλασικού στυλ Kathak με παραδοσιακού χορού Dandiya.

Ο κύκλος 5 μαθημάτων θα διαρκέσει από τις 3/2- 3/3/19 με συμμετοχή 50€ το άτομο).

Έναρξη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Για όλες τις ηλικίες και τα φύλλα και για παιδιά άνω των 10 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31/1.

Πληροφορίες και εγγραφές Armonia-Vinyasa yoga & Meditation center τηλ.231 041 9450 , οδός Κέρκυρας 8, Καλαμαρία- Θεσσαλονίκη

Το Kathak γεννήθηκε στους ναούς της Βόρειας Ινδίας ,αλλά άνθισε αργότερα στα Μογγολικά παλάτια.Στα σανσκριτικά η λέξη Kataka σημαίνει αυτός που διηγείται ιστορίες.

Ο χορός χαρακτηρίζεται από την χρησιμοποίηση του ρυθμού ο οποίος μαρκάρεται με τα πόδια διακοσμώντας με κουδουνάκια (ghungrus) που δένονται γύρω από τους αστραγάλους.Τα πόδια δημιουργούν πολυάριθμα ρυθμικά σχήματα που ξεκινούν από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο.Το Kathak το χαρακτηρίζουν οι στροφές με όλο το σώμα (chakkars), η εκφραστικότητα του προσώπου (abhinaya) και τα χέρια (mudras)επίσης έχει μεγάλο χοροθεατρικό κομμάτι βασισμένο σε μυθολογικά και θρησκευτικά κείμενα. Όλο αυτό δίνει μεγάλη εκφραστικότητα στο χορό.

Τί περιλαμβάνουν τα μαθήματα: Θεωρία για τον κλασικό χορό Kathak, των βασικών ινδικών ρυθμών και εξάσκηση των μούδρας (κινήσεις των χεριών),βασικά βήματα του Kathak ,στροφές και πόζες, ασκήσεις των ματιών και χτυπήματα με τα πόδια σε ρυθμικά πατρόν, χορογραφία.

Πληροφορίες και εγγραφές Armonia-Vinyasa yoga & Meditation center τηλ.231 041 9450 , οδός Κέρκυρας 8, Καλαμαρία- Θεσσαλονίκη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.