Asraidanza Facebook Asraidanza Twitter Asraidanza YouTube Asraidanza MySpace
« Back to Events

Μαθήματα Belly Dance

iCal Import
Start:
13 October 2019
End:
22 December 2019
Address:
Ερμού 11, Θεσσαλονίκη, Thessaloniki, Greece

Ο χορός της κοιλιάς είναι ένας ανατολικός χορός, επίσης γνωστός ως Bellydance, η πρακτική του φέρνει πολλά οφέλη στο σώμα μας παρέχοντας μια πλήρη επίγνωση του σώματός μας και των συναισθημάτων μας.

Αν και η καταγωγή του δεν είναι γνωστή ακριβώς, οι αρχές του είναι γνωστό ότι είναι δημοφιλείς και λαογραφικές, θεωρείται ότι σχετίζονται με τις εορταστικές εκδηλώσεις γονιμότητας. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι χοροί που ασκούνταν στην αρχαία Αίγυπτο προς τιμήν των θεών. Άλλες αποδεκτές θεωρίες πιστεύουν ότι ήταν μέρος των πρακτικών γέννησης και γονιμότητας της εποχής.

Οι κινήσεις χορού της κοιλιάς είναι ομαλές και υγρές. Είναι ένας χορός που χαρακτηρίζεται από τις κινήσεις των ισχίων και των βραχιόνων, οι οποίες συνήθως φέρουν διαφορετικό ή διαχωρισμένο ρυθμό, αν και όλα πρέπει να ακολουθούν την αρμονία της μουσικής, γι ‘αυτό ο χορός αυτός θεωρείται σαν αισθησιακός χορός. Το πιο σημαντικό μέρος του σώματος για αυτόν τον χορό είναι η κοιλιά και το ισχίο, με κυματιστές κινήσεις που ποικίλλουν μεταξύ αργής και γρήγορης.

Ο χορός της κοιλιάς λειτουργεί και βοηθά να ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει ολόκληρο το σώμα, λειτουργεί και ως απελευθερωτής των συναισθημάτων, αφού από το να γίνει μυαλό και σώμα σε ένα, επιτρέπεται μόνο απελευθέρωση μυών και εντάσεων.

Όπως έχουμε πει πριν, η κοιλιά γίνεται ένα πιο σημαντικό μέρος του σώματος στον χορό της κοιλιάς, δεδομένου ότι αυτό που ασχολείται περισσότερο είναι το μυϊκό σύστημα και η ευελιξία της κοιλιακής, οσφυϊκής και πυελικής περιοχής.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του και για το οποίο είναι πιο γνωστό είναι ότι τονώνει το πυελικό δάπεδο, ενισχύει τα κοιλιακά μας και διασφαλίζει ότι τα όργανα μας προστατεύονται καλύτερα και λειτουργούν σωστά. Αυτό συμβάλλει σε όφελος σε άτομα με προβλήματα βάρους, δυσκοιλιότητα, εμμηνόρροια ή τοκετό (στην περίπτωση των γυναικών).

Ο χορός της κοιλιάς συνιστάται επίσης για τη θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών όπως η έλλειψη λίμπιντο, δυσάρειας (πόνος στη σεξουαλική επαφή), κολπίτιδα, ανορζασμία και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αποφυγή των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Οι ομαλές κινήσεις του που ενισχύουν το έργο ξεχωριστά από τους διαφορετικούς μυς του σώματος, καθιστούν αυτή τη βοήθεια να μειώνει την ένταση των μυών και την ακαμψία του σώματος. Όταν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του σώματός μας, γνωρίζουμε τους μυς μας και μπορούμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία και τον συντονισμό τους. Αυτό παρέχει επίσης μια ορθοστατική διόρθωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γοφοί υποστηρίζονται από τη σπονδυλική στήλη μας και η θέση της επηρεάζει τη στάση της σπονδυλικής στήλης. Αυτό μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πώς έχουμε τη σπονδυλική στήλη σε διαφορετικές ώρες της ημέρας να την διορθώσετε επιτρέποντάς μας να βρούμε τον άξονα και την ισορροπία φυσικό τρόπο Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα προβλήματα της πλάτης και την οστεοαρθρίτιδα, ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου τα εργαζόμαστε να κάθονται κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Όπως κάθε άλλη άσκηση ή αθλητισμός, ο χορός της κοιλιάς είναι επίσης ένας μεγάλος σύμμαχος όταν πρόκειται για καύση θερμίδων και αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Αυτός ο χορός βοηθάει να κάψετε περίπου 300 θερμίδες την ώρα, γι ‘αυτό θεωρείται ένα τέλειο άθλημα για να χάσετε βάρος, τόνους μυς και αρθρώσεις και, επιπλέον, είναι μια πειθαρχία στην οποία ο νους έχει επίσης μια πολύ σημαντική δουλειά . Ως εκ τούτου, ο χορός της κοιλιάς είναι μια από τις πιο πλήρεις και διασκεδαστικές ασκήσεις.

Εκτός από τα φυσικά του οφέλη, προσφέρει επίσης συναισθηματικά οφέλη, βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση αυτών που την εξασκούν. Ο χορός της κοιλιάς μας βοηθάει να συνδεθούμε με το σώμα μας, να το δεχόμαστε και να ξεχνάμε τα σύμπλοκά μας και τις ανασφάλειες, όπως η συστολή, επιτρέποντάς μας να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας μέσω της εξάλειψης της δυσκαμψίας του σώματος.

Βοηθά επίσης να εκφράσει τα συναισθήματα, αφού μέσα από τα αισθήματα του χορού όπως η χαρά ή η θλίψη εκφράζονται. Αυτό μας επιτρέπει να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και να εναρμονιστούμε με τη μουσική, να μπορούμε να αναπαριστούμε τι συμβαίνει μέσα μας μέσα από το χορό και να φέρουμε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα συναισθήματα που έχουμε σώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για όλους εκείνους που σκέφτονται να ξεκινήσουν στον κόσμο του χορού της κοιλιάς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει εποχή να ασκεί αυτόν τον χορό, είμαστε όλοι ικανοί με εκπαίδευση και συγκέντρωση για να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τους μυς μας και τις κινήσεις μας . Δεν πρέπει να πετάξουμε την πετσέτα, αρχικά θα είναι φυσιολογικό να είμαστε τεταμένοι και να δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούν, δεδομένου ότι ασκούμε, αλλά μόλις το σώμα συνηθίσει θα αρχίσουμε να νιώθουμε τους ιδιοκτήτες του εαυτού μας. Σε μια εποχή των τάξεων μπορούμε να αρχίσουμε να παρατηρούμε τις αλλαγές και βελτιώσεις που αυτός ο χορός παράγει στο σώμα μας και στο μυαλό μας.