Νεο τμήμα χορού Oriental- Nataraja Dance Center

Νεο τμήμα χορού Oriental- Nataraja Dance Center

Ξεκινάει καινούγιο τμήμα χορού Oriental αιγυπτιακού στυλ με την Asrai τις Παρασκευές 18.00- 20.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο «χορός της κοιλιάς» ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν, από γυναίκες για γυναίκες, σε θρησκευτικές τελετές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για τον αρχαιότερο γνωστό χορό. Όμως υπάρχει αντιπαράθεση σχετικά με την προέλευσή του. Άλλοι λένε ότι έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή, άλλοι στην βορειοανατολική Αφρική, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τη Αίγυπτο και την Ινδία. Σε κάθε περίπτωση ο «χορός της κοιλιάς» χρονολογείται περίπου 6.000 χρόνια πριν (νεολιθική εποχή) και χορευόταν από γυναίκες σε τελετές γονιμότητας και γαμήλιες εκδηλώσεις. …

5 οΑργότερα στη Μέση Ανατολή οι γυναίκες χόρευαν για να ευλογήσουν με τον χορό τη νύφη και το γαμπρό και να φέρουν καλοτυχία στο γάμο τους. Επίσης, χόρευαν σε ναούς για να τιμήσουν την αναπαραγωγή και τη γονιμότητα. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι οι γυναίκες χόρευαν με σκοπό να σαγηνεύουν τον επίδοξο γαμπρό ώστε να τις διαλέξει και να τις ζητήσει σε γάμο. Στην Αφρική αναφέρεται ότι οι γυναίκες χόρευαν στις αγορές για να παίρνουν χρήματα με τα οποία έφτιαχναν την προίκα τους. Μάλιστα για ασφάλεια έραβαν τα νομίσματα πάνω στα ρούχα τους. Ιστορικοί αναφέρουν επίσης ότι ο «χορός της κοιλιάς» βοηθούσε τις γυναίκες να έχουν ένα λιγότερο επώδυνο τοκετό και ήταν απαγορευμένος για τους άνδρες να τον δουν. Στην Αίγυπτο ο χορός ονομαζόταν «Raqs Sharqi» και αρχικά διδασκόταν σε κορίτσια μικρής ηλικίας για να δυναμώσουν τους κοιλιακούς τους, ως προετοιμασία για τη γέννηση παιδιών….

Οφέλοι: Μειώνει τους πόνους της πλάτης

Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Μειώνει τις κράμπες της περιόδου
Βελτιώνει τις συνθήκες για έναν πιο ανώδυνο τοκετό
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Ο χορός της κοιλιάς δεν απευθύνεται μόνο σε νέες κοπέλες. Αποτελεί ευχάριστη δραστηριότητα και για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Έναρξη Παρασκευή 20 Απριλίου

Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2310 22 24 36 και 698 4720625 Nataraja Dance Center.

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.