Asraidanza Facebook Asraidanza Twitter Asraidanza YouTube Asraidanza MySpace
« Back to Events

ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ- Temple dance

iCal Import
Start:
23 May 2020
End:
24 May 2020
Address:
Θεσσαλονίκη, Thessaloniki, Greece

Από τους αρχαίους χρόνους, οι γυναίκες χορεύουν σε τελετουργικές γιορτές – επικαλούμενες τις ενέργειες του Σύμπαντος, ανοίγοντας πύλες σε λεπτές σφαίρες και μεταφέροντας ευλογίες μέσα από το σώμα τους. Καθώς οι ναοί και οι τόποι λατρείας άνθισαν, η ιερή πράξη του χορού χρησιμοποιήθηκε ως ένα εξαιρετικό όχημα της προσευχής, της θεραπείας και της τιμής του Θεού.

“Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής” ~ Martha Graham

”TEMPLE DANCE” αυτό το μήνα επικεντρωνόμαστε στην ιερή μορφή της Αιγύπτιας θεάς Hathor,της συμπαντικής γυναίκας, βιώνοντας μέσα από τον ολιστικό χορό την σύνδεση με τις θηλυκές ενέργειες.

Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο Ολιστικού χορού και εκφρασης που θα γίνει το Σάββατο 23 Μαιου ώρα 11.00- 14.00  στη Θεσσαλονίκη με την χοροδιδάσκαλο Asrai

Μια από τις πιο γνωστές θεές της αρχαίας Αιγύπτου, ηταν γνωστή  ως “η μεγάλη των πολλών ονομάτων”, η Hathor ήταν η ενσάρκωση του χορού ,ως «μητέρα μητέρων» ήταν η θεά των γυναικών, η γονιμότητα, τα παιδιά και ο τοκετός. Περιλάμβανε όλα όσα είχαν να κάνουν με τις γυναίκες, από τα προβλήματα να συλλάβουν ή κατά τον τοκετό, την υγεία, την ομορφιά και τα ζητήματα της καρδιάς.

Επίσης, η Hathor ήταν γνωστή ως “η ερωμένη της ζωής” και θεωρήθηκε η ενσάρκωση της ευδαιμονίας, της αγάπης, του ρομαντισμού, του αρώματος, του χορού και  της μουσικής. Συσχετίστηκε ιδιαίτερα με το άρωμα του θυμιάματος μύρου, το οποίο θεωρήθηκε πολύτιμο για την εκπροσώπηση των εξαιρετικότερων ποιοτήτων του γυναικείου φύλου. Αρχικά ήταν μια προσωποποίηση του Γαλαξία, ο οποίος  θεωρήθηκε ότι ήταν γάλα που ρέει από τους μαστούς μιας ουράνιας αγελάδας.

Υπήρχαν περισσότερα φεστιβάλ αφιερωμένα στον Hathor απ ‘ό, τι σε οποιονδήποτε άλλον θεό ή θεά της Αρχαίας Αιγύπτου. Και η λατρεία της δεν περιοριζόταν μόνο στην Αίγυπτο και τη Νουβία, αλλά επίσης στο δυτικό τμήμα της Ασίας, της Αιθιοπίας, της Σομαλίας, της Λιβύης και ειδικότερα στην πόλη του Βίφλου.

Ήταν μια ουράνια θεά, γνωστή ως «κυρία των αστεριών» ή «κυρίαρχος των αστεριών», αφού συνδέθηκε με το αστέρι Sirius, γνωστό και ως Alpha Canis Maioris (α CMa), το πιο λαμπρό αστέρι όλων ο νυχτερινός ουρανός που φαίνεται από τη Γη.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε με μια Fusion χορογραφία αφιερωμένη στη θεά Hathor, ενσωματώνει κινήσεις του αιγυπτιακού χορού της κοιλιάς με μούδρας και πόζες από τον κλασικό ινδικό χορό των ναών Odissi.

Στο σεμινάριο μας δίνετε την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να δούμε απλές χορευτικές  τεχνικές που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας  ρουτίνα για να εκφραστούμε ελεύθερα μέσα από τον χορό. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και δεν χρειάζεται να έχετε κάποια χορευτική εμπειρία.

Συναντήσεις που μας ενώνουν και μας γεμίζουν με χαρά και εσωτερική λάμψη.

~ Η Anthi Kamarioti (Asrai Danza) ξεκίνησε από νεαρή ηλικία τον χορό, με σπουδές στο κλασικό μπαλέτο στην αναγνωρισμένη σχολή της Λίλας Καφαντάρη, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική και την γιόγκα.

Στην Ισπανία -και στην διάρκεια των δέκα χρόνων διαμονής της εκεί- στην Γρανάδα παρακολούθησε εβδομαδιαία μαθήματα Oriental και Belly Dance.
Έχει σπουδάσει Bharatanatyam και Kathak, Bollywood με την Lida Alegria, μπαλέτο με την Ρωσίδα Ekaterina Grudstina, Contemporáneo με την Azuzena Moreno, Flamenco με την Chua Alba και Eva Manzano, Gypsy Nomad Dance με την Joana Gea.

Μέσω της σχολής “Nataraja” στη Μαδρίτη πραγματοποίησε για δύο χρόνια τις Πανεπιστημιακές σπουδές της στον κλασσικό ινδικό χορό Kathak του University of Dance and Music Allahbad (Ινδία).

Το 2012 επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται παραδίδοντας μαθήματα χορού Bollywood, Kathak και Oriental.
Συμμετέχει σε παραστάσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία σε συνεργασία με αξιόλογους χορευτές και μουσικούς.