ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ- Temple dance

Εργαστήριο Ολιστικού χορού και Έκφρασης

Εργαστήριο Ολιστικού χορού και Έκφρασης

Δήλωσε συμμετοχή στα εργαστήρια Ολιστικού χορού και εκφρασης- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου , ωρα 18.00- 20.00

”Υφαίνοντας την Θηλυκή Ενέργεια” αυτό το μήνα επικεντρωνόμαστε στην ιερη μορφή της Αιγυπτίας θεάς Hathor,της συμπαντικής γυναίκας, βιωνοντάς μέσα απο τον ολιστικό χορό την σύνδεση μας με το όλο.

με την χοροδιδάσκαλο Asrai

7 Σεπτεμβρίου , ωρα 18.00- 20.00

Συναντήσεις που μας ενώνουν και μας γεμίζουν με χαρά και εσωτερική λάμψη.

Μια από τις πιο γνωστές θεές της αρχαίας Αιγύπτου, ηταν γνωστή ως “η μεγάλη των πολλών ονομάτων”, η Hathor ήταν η ενσάρκωση του χορού ,ως «μητέρα μητέρων» ήταν η θεά των γυναικών, η γονιμότητα, τα παιδιά και ο τοκετός. Περιλάμβανε όλα όσα είχαν να κάνουν με τις γυναίκες, από τα προβλήματα να συλλάβουν ή κατά τον τοκετό, την υγεία, την ομορφιά και τα ζητήματα της καρδιάς.

Επίσης, η Hathor ήταν γνωστή ως “η ερωμένη της ζωής” και θεωρήθηκε η ενσάρκωση της ευδαιμονίας, της αγάπης, του ρομαντισμού, του αρώματος, του χορού και της μουσικής. Συσχετίστηκε ιδιαίτερα με το άρωμα του θυμιάματος μύρου, το οποίο θεωρήθηκε πολύτιμο για την εκπροσώπηση των εξαιρετικότερων ποιοτήτων του γυναικείου φύλου. Αρχικά ήταν μια προσωποποίηση του Γαλαξία, ο οποίος θεωρήθηκε ότι ήταν γάλα που ρέει από τους μαστούς μιας ουράνιας αγελάδας.

Υπήρχαν περισσότερα φεστιβάλ αφιερωμένα στον Hathor απ ‘ό, τι σε οποιονδήποτε άλλον θεό ή θεά της Αρχαίας Αιγύπτου. Και η λατρεία της δεν περιοριζόταν μόνο στην Αίγυπτο και τη Νουβία, αλλά επίσης στο δυτικό τμήμα της Ασίας, της Αιθιοπίας, της Σομαλίας, της Λιβύης και ειδικότερα στην πόλη του Βίφλου.

Ήταν μια ουράνια θεά, γνωστή ως «κυρία των αστεριών» ή «κυρίαρχος των αστεριών», αφού συνδέθηκε με το αστέρι Sirius, γνωστό και ως Alpha Canis Maioris (α CMa), το πιο λαμπρό αστέρι όλων ο νυχτερινός ουρανός που φαίνεται από τη Γη.

Στα εργαστήρια μας δίνετε την δυνατότητα να ερθουμέ σε επαφή με το σώμα μας, να δούμε απλές αυτοθεραπευτικές τεχνικές που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωη και να εκφραστούμε ελέυθερα μεσα απο τον χορό. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και δεν χρειαζετε να έχετε καποια χορευτική εμπειρία.

Εργαστήρια – Retreats – Gatherings – Festivals

Εργαστήριο Ολιστικού χορού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ,

Ωράριο: 18.00- 20.00

Κόστος συμμετοχής 25ευρω, 20ευρω για τα μέλη μας.

Μέχρι 8 άτομα

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος ”Nataraja”

Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2310 22 24 36 και 6984720625

Το εργαστήριο θα λάβει μέρος στον πολυχώρο ΄΄Ενώ΄΄, οδός Ερμού 11 (κέντρο)

Εργαστήρια – Retreats – Gatherings – Festivals

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.