Σεμινάρια


  • Raqsharqi μεταφράζεται ως “Ο χορός της Ανατολής” ή “Oriental”. Τεχνικά μόνο οι Αιγυπτιακοί χοροί ονομάζονται έτσι. Ο χορός είναι προ-ισλαμικός και είναι μια παράδοση η οποία εξελίσσεται μέσα στους αιώνες. Κάποιοι πιστεύουν ότι ξεκίνησε από την λατρεία της Θεάς Ίσιδας. Στην σημερινή του μορφή ωστόσο το Raqs Sharqi περιέχει και πολλά στοιχεία από δυτικούς χορούς, όπως μπαλέτο (κλασσικό και μοντέρνο) και λατινοαμερικάνικους χορούς. Σε αυτή τη μορφή εξελίχθηκε κυρίως στα μεγάλα νάιτ κλαμπ του Κάιρο από τη δεκαετία του τριάντα και μετά (και εξακολουθεί να εξελίσσεται μέχρι σήμερα)Αυτοσχεδιασμοί χρησιμοποιούνται σε μεγάλη συχνότητα, και είναι εκπληκτικά όμορφο να δει κάποιος “κόντρα” χορεύτριας με μουσικό που παίζει τουμπερλέκι. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Raqs Sharqi είναι η απόλυτη αρμονία της κίνησης με την μουσική. Η μουσική είναι περίπλοκη, οι ρυθμοί αλλάζουν συνεχώς και η χορεύτρια εκφράζει απόλυτα τη μουσική με τις κινήσεις της. Η κυρίως τέχνη στο αιγυπτιακό στυλ, είναι το να μπορεί η χορεύτρια να κάνει ορατή τη μουσική με το σώμα σας.

ORIENTAL WORKSHOP,Raks Sharki Choreography,Egyptian Style Belly Dance with Asrai.

Oriental

Βaladi: Τυπικός αιγυπτιακός χορός που χορεύεται με μία μόνο χορεύτρια, χορεύοντας σε ρυθμό Βaladi.

Saidi:Παραδοσιακός Αιγυπτιακός χορός που χορεύεται μα μπαστούνι. Τεχνική και χορογραφία.

Ηallegy: ο χορός αυτός ονομάζεται επίσης “raqs Na’ ashat” ή “saunri”, παραδοσιακός χορός των γυναικών “Golfo”. Εύκολος χορός που μπορείτε να τον μάθετε γρήγορα και δίνει έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και το λίκνισμα του σώματος.

Ηagalla: ο χορός των Βεδουίνων ,tribal.

Drum Solo: Με αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε να μαρκάρουμε με διαφορετικούς τρόπους τα κρουστά, τεχνική και χορογραφία.

Πέπλο και χέρια: Δουλεύουμε ξεχωριστά τα χέρια και το πέπλο.Εντυπωσιακοί συνδυασμοί κινήσεων και τεχνική. Το πέπλο είναι από τα βασικά στοιχεία του χορού Oriental, σε συνδιασμό με τον αέρα που του δίνει η κίνηση, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Κρόταλα: Χορός με κρόταλα, δίνει άλλον ρυθμό στην χορογραφία.

Σπαθί (sable): χορεύοντας με το σπαθί, τεχνική και χορογραφία.

Αlas de isis: Χορογραφία άκρως εντυπωσιακή και με πολύ φαντασία.Η τεχνική του να χορεύεται με alas de isis.

Αυτοσχεδιασμός και μουσική: Μάθετε μέσω διάφορων ειδών μουσικής να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Αραβικοί Ρυθμοί: θεωρία και διδασκαλία βημάτων κάθε ρυθμού

Ινδικο-αραβική χορογραφία: είναι μία μείξη των χορών Ινδικού και αραβικού. Ένας συνδυασμός πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικός.


Bollywood

Στα σεμινάρια μαθαίνεται:

Θεωρία με φωτοτυπίες , βασικά βήματα κλασικών χορών της Ινδίας , κινήσεις των χεριών και την σημασία τους, ασκήσεις εκφραστικότητας του προσώπου, στροφές με όλο το σώμα και πόζες, κινήσεις της λεκανης  κ.α.

Κλασική χορογραφία: Κλασικοί χοροί της Ινδίας σε μια χορογραφία γεμάτη πνευματικότητα, έχοντας κινήσεις πιο αργές,αισθησιακές και με αισθητική….

Σύγχρονη χορογραφία: περιέχει συνδυασμούς κινήσεων παραδοσιακών ινδικών χορών αλλά και πιο διασκεδαστικούς, περισσότερο μοντέρνων (όπως hip-hop, salsa κ.τ.λ), με έντονες κινήσεις  και χαρούμενη μουσική. Μία φανταστική εισαγωγή στον κόσμο του bollywood,που θα λατρέψετε και θα διασκεδάσετε!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.