Σεμινάριο Tandava: The Cosmic Dance

Σεμινάριο Tandava: The Cosmic Dance

Σεμινάριο Tandava: The Cosmic Dance

Tandava: The Cosmic Dance

Σεμινάριο Ινδικού χορού

Το Tandava, ο Κοσμικός χορός όπως είναι παραδοσιακά γνωστό, είναι μια μορφή χορού που προωθείται από τον Shiva στον avatar του Nataraj. Ως Nataraj, ο Shiva πιστεύεται ότι αναλαμβάνει δύο πολιτείες – την υπερ-συνειδητή κατάσταση (samadhi), επίσης γνωστή ως unmanifest (nirgun) και το tandav, γνωστό και ως manifest (sagun). Ως Nataraj, ο Shiva είναι ο χορευτής καθώς και ο παρατηρητής. Ο ρόλος που παίζει ο Nataraj είναι να επιφέρει δραστηριότητα στο Σύμπαν με την έναρξη του Τάνταβ και να συγχωνεύσει όλη τη δημιουργία σε αυτόν όταν τον σταματήσει. Με άλλα λόγια, ο Natraj είναι η μεταφυσική αναπαράσταση της ” θείας ύπαρξης ” στη φυσική σφαίρα.
Το σεμινάριο αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συμπληρώσετε και να βελτιώσετε την πρακτική σας γνώση μέσω του αρχαίου ινδικού χορού, Bharata Natyam.
Ο Nataraja, “ο Άρχοντας του Χορού”, είναι ο πρώτος δάσκαλος αυτής της μορφής τέχνης. Θα μάθετε γι ‘αυτόν, τον χορό του tandav και τόσες πολλές κινήσεις χορού / συνδυασμούς.
Το Tandava δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία ή ειδικές σωματικές ικανότητες. Η απλότητα, η ευκολία και τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι εκπληκτικά.
Περιεχόμενο σεμιναρίου:
- Κλασικοί ινδικοί χοροί θεωρία
-Η ιστορία του Bharata Natyam
-Μούδρας, κινήσεις των χεριών
- Ασκήσεις του προσώπου και των ματιών
-Namaskar χαιρετισμούς στους γκουρού
-Tandava χορός
-Χορογραφία του ύμνου “Shiva Tandava Stotram ”

Ο ινδικός χορός είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη και πλήρης τέχνη, καθώς διεγείρει το σώμα και το μυαλό, ασκώντας τις διάφορες αρθρώσεις των ποδιών, των γοφών και των ισχίων την περιοχή της πυέλου, τον κορμό, το στήθος, τα χέρια, τα χέρια, το λαιμό και το κεφάλι, ασκήσεις ματιών και εκφράσεις του προσώπου. χειρονομίες που δίνουν στον Χορό μεγαλοπρέπεια και πλούτο.

Ενισχύει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα ως βελτίωση της ψυχικής ευκινησίας. Ενεργοποιεί επίσης κάθε ένα από τα σημεία της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού μας. Παρέχει σε αυτόν που τον ασκεί τη ζωτικότητα και την ομορφιά. Περισσότερη διαύγεια, σύνδεση με την διαίσθηση.

Φυσικά το πνευματικό του αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητο λόγω της υπερβατικότητας και της μυστικότητας. Αναπτύσσετε η δύναμη και φυσική αντοχή. Επιπλέον ερχόμαστε σε επαφή με τη μουσική και το μελωδικό ρυθμό.

Ημερομηνία: Κυριακή 31 Μάρτιου
ωρα 18.00- 20.00

Επένδυση: 25ευρω

Τοποθεσία: Om Yoga Lotus (Συγγρού 4, 6ος όροφος)

Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας με μήνυμα στη σελίδα Om Yoga Lotus ή στο τηλέφωνο 6986610562.

Συντονίζει η Anthi Kamarioti

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.