Σεμινάρια

Tandava: The Cosmic Dance

Σεμινάριο Ινδικού χορού

Το Tandava, ο Κοσμικός χορός όπως είναι παραδοσιακά γνωστό, είναι μια μορφή χορού που προωθείται από τον Shiva στον avatar του Nataraj. Ως Nataraj, ο Shiva πιστεύεται ότι αναλαμβάνει δύο πολιτείες – την υπερ-συνειδητή κατάσταση (samadhi), επίσης γνωστή ως unmanifest (nirgun) και το tandav, γνωστό και ως manifest (sagun). Ως Nataraj, ο Shiva είναι ο χορευτής καθώς και ο παρατηρητής. Ο ρόλος που παίζει ο Nataraj είναι να επιφέρει δραστηριότητα στο Σύμπαν με την έναρξη του Τάνταβ και να συγχωνεύσει όλη τη δημιουργία σε αυτόν όταν τον σταματήσει. Με άλλα λόγια, ο Natraj είναι η μεταφυσική αναπαράσταση της ” θείας ύπαρξης ” στη φυσική σφαίρα.
Το σεμινάριο αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συμπληρώσετε και να βελτιώσετε την πρακτική σας γνώση μέσω του αρχαίου ινδικού χορού, Bharata Natyam.
Ο Nataraja, “ο Άρχοντας του Χορού”, είναι ο πρώτος δάσκαλος αυτής της μορφής τέχνης. Θα μάθετε γι ‘αυτόν, τον χορό του tandav και τόσες πολλές κινήσεις χορού / συνδυασμούς.
Το Tandava δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία ή ειδικές σωματικές ικανότητες. Η απλότητα, η ευκολία και τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι εκπληκτικά.
Περιεχόμενο σεμιναρίου:
- Κλασικοί ινδικοί χοροί θεωρία
-Η ιστορία του Bharata Natyam
-Μούδρας, κινήσεις των χεριών
- Ασκήσεις του προσώπου και των ματιών
-Namaskar χαιρετισμούς στους γκουρού
-Tandava χορός
-Χορογραφία του ύμνου “Shiva Tandava Stotram ”

Ο ινδικός χορός είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη και πλήρης τέχνη, καθώς διεγείρει το σώμα και το μυαλό, ασκώντας τις διάφορες αρθρώσεις των ποδιών, των γοφών και των ισχίων την περιοχή της πυέλου, τον κορμό, το στήθος, τα χέρια, τα χέρια, το λαιμό και το κεφάλι, ασκήσεις ματιών και εκφράσεις του προσώπου. χειρονομίες που δίνουν στον Χορό μεγαλοπρέπεια και πλούτο.

Ενισχύει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα ως βελτίωση της ψυχικής ευκινησίας. Ενεργοποιεί επίσης κάθε ένα από τα σημεία της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού μας. Παρέχει σε αυτόν που τον ασκεί τη ζωτικότητα και την ομορφιά. Περισσότερη διαύγεια, σύνδεση με την διαίσθηση.

Φυσικά το πνευματικό του αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητο λόγω της υπερβατικότητας και της μυστικότητας. Αναπτύσσετε η δύναμη και φυσική αντοχή. Επιπλέον ερχόμαστε σε επαφή με τη μουσική και το μελωδικό ρυθμό.

Ημερομηνία: Κυριακή 31 Μάρτιου
ωρα 18.00- 20.00

Επένδυση: 25ευρω

Τοποθεσία: Om Yoga Lotus (Συγγρού 4, 6ος όροφος)

Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας με μήνυμα στη σελίδα Om Yoga Lotus ή στο τηλέφωνο 6986610562.

Συντονίζει η Anthi Kamarioti

Bollywood Dance -Oriental -Belly Dance Fusion -Kathak -Kalbelia -Odissi -Oriental Fusion με Flamenco -Holistic Dance

Ξεκινάμε την φετινή χορευτική χρονιά με μια σειρά εργαστηρίων Κύκλους Γυναικών ”Υφαίνοντας την Θηλυκή Ενέργεια” με την χοροδιδάσκαλο Asrai.

Το πρώτο εργαστήριο εισαγωγή στον Ολιστικό χορό και εκφράση μας δίνει την δυνατότητα να ερθουμέ σε επαφή με το σώμα και το πνέυμα μας,μέσα σε ενα πεδίο συν- δημιουργίας και σύνδεσης με τα στοιχεία της φύσης μας.

Oriental χορός

Ο χορός της κοιλίας ειναι για όλες τις ηλικίες, εκτος απο το να είναι μια καλη άσκηση για το σώμα,  ειναι ενας υπέροχος τρόπος έκφρασης, διορθώνει την στάση του σώματος, γυμνάζει την κοιλιακή χώρα, τονώνει τους μυς, κάνει καλο στο κυκλοφοριακό στα άκρα και τις αρθρώσεις, μας δίνει επίγνωση του σωματος και των δυνατοτήτων του.

Το Belly Dance θεωρείται ένα από τα πιο αρχαία είδη χορού, καθώς η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν στην Αίγυπτο. Σε τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ., καθώς φαίνεται, απεικονίζονταν χορευτές/τριες και πιθανόν σχετίζονταν με τις θρησκευτικές τελετές τους. Σύμφωνα με ιστορικούς, στην αρχαία Αίγυπτο ο χορός σχετιζόταν με τη γονιμότητα των γυναικών, ενώ κατά άλλους χρησιμοποιούταν ως μέθοδος για τη μείωση των πόνων της γέννας.

Στα εργαστήρια παρουσιάζουμε την τεχνική του Αιγυπτιακού χορού της κοιλία, μελετάμε τους αράβικους ρυθμούς,  χορογραφίες,  τα μυστικά του αυτοσχεδιασμού. Είναι ενας υπέροχος  να τρόπος έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας και να τονώσουμε στην θηλυκότητα μας.

Ινδικός  χορός

Ο Kathak είναι μία από τις δέκα μεγάλες μορφές του ινδικού κλασσικού χορού. Η καταγωγή του Kathak αποδίδεται παραδοσιακά στους ταξιδιώτες της αρχαίας βόρειας Ινδίας γνωστούς ως Kathakars ή αφηγητές.  Ο όρος Kathak προέρχεται από τη λέξη Vedic Sanskrit Katha που σημαίνει “ιστορία” και την Kathaka που σημαίνει “αυτός που λέει μια ιστορία” ή “να κάνει με ιστορίες”. Η περιπλάνηση στον Κάθκα ανέφερε ιστορίες από τα σπουδαία έπη και την αρχαία μυθολογία μέσω χορού, τραγουδιών και μουσικής με τρόπο παρόμοιο με το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Ενας ιερός χορός γεμάτος θεατρικότητα και δεξιοτεχνεία. Τα πόδια γίνονται μουσικό οργανό που παίζει πάνω στα ρυθμικά πατρον της ινδικής τάμπλάς, όλο το σώμα μεταμορφώνεται σε ενα θεικό εργαλείο έκφρασης.

Ολιστικός  χορός

Ο Ολιστικός Χορός είναι ένας όρος που χρησιμοποιώ για να αναφερθώ σε ένα στυλ χορού εμπνευσμένο από τις ανατολίτικες μυστικιστικές παραδόσεις της Ινδίας, της Περσίας και της αρχαίας Αιγύπτου, μελετώντας την τεχνική όχι για να γίνουμε χορευτές εδω, όσο για να βιώσουμε τον ολιστκό, θεραπευτικό, καθαρτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα αυτων των χορών. Είναι η επανάληψη, τα μούδρας, οι περιστροφές, οι κινήσεις που βγάινουν απο την καθημερινή ζωη , ο εκτατικός  χορός, το τραγούδι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Ολιστικό Χορό. Αυτός είναι ο λόγος που μας προσφέρει την επαναφόρτιση της Ενέργειας, την επαφή με το Σώμα και το Πνεύμα μέσα σε ενα πεδίο συν- δημιουργίας και σύνδεσης με τα στοιχεία της φύσης μας.  • Raqsharqi μεταφράζεται ως “Ο χορός της Ανατολής” ή “Oriental”. Τεχνικά μόνο οι Αιγυπτιακοί χοροί ονομάζονται έτσι. Ο χορός είναι προ-ισλαμικός και είναι μια παράδοση η οποία εξελίσσεται μέσα στους αιώνες. Κάποιοι πιστεύουν ότι ξεκίνησε από την λατρεία της Θεάς Ίσιδας. Στην σημερινή του μορφή ωστόσο το Raqs Sharqi περιέχει και πολλά στοιχεία από δυτικούς χορούς, όπως μπαλέτο (κλασσικό και μοντέρνο) και λατινοαμερικάνικους χορούς. Σε αυτή τη μορφή εξελίχθηκε κυρίως στα μεγάλα νάιτ κλαμπ του Κάιρο από τη δεκαετία του τριάντα και μετά (και εξακολουθεί να εξελίσσεται μέχρι σήμερα)Αυτοσχεδιασμοί χρησιμοποιούνται σε μεγάλη συχνότητα, και είναι εκπληκτικά όμορφο να δει κάποιος “κόντρα” χορεύτριας με μουσικό που παίζει τουμπερλέκι. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Raqs Sharqi είναι η απόλυτη αρμονία της κίνησης με την μουσική. Η μουσική είναι περίπλοκη, οι ρυθμοί αλλάζουν συνεχώς και η χορεύτρια εκφράζει απόλυτα τη μουσική με τις κινήσεις της. Η κυρίως τέχνη στο αιγυπτιακό στυλ, είναι το να μπορεί η χορεύτρια να κάνει ορατή τη μουσική με το σώμα σας.

ORIENTAL WORKSHOP,Raks Sharki Choreography,Egyptian Style Belly Dance with Asrai.

Oriental

Βaladi: Τυπικός αιγυπτιακός χορός που χορεύεται με μία μόνο χορεύτρια, χορεύοντας σε ρυθμό Βaladi.

Saidi:Παραδοσιακός Αιγυπτιακός χορός που χορεύεται μα μπαστούνι. Τεχνική και χορογραφία.

Ηallegy: ο χορός αυτός ονομάζεται επίσης “raqs Na’ ashat” ή “saunri”, παραδοσιακός χορός των γυναικών “Golfo”. Εύκολος χορός που μπορείτε να τον μάθετε γρήγορα και δίνει έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και το λίκνισμα του σώματος.

Ηagalla: ο χορός των Βεδουίνων ,tribal.

Drum Solo: Με αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε να μαρκάρουμε με διαφορετικούς τρόπους τα κρουστά, τεχνική και χορογραφία.

Πέπλο και χέρια: Δουλεύουμε ξεχωριστά τα χέρια και το πέπλο.Εντυπωσιακοί συνδυασμοί κινήσεων και τεχνική. Το πέπλο είναι από τα βασικά στοιχεία του χορού Oriental, σε συνδιασμό με τον αέρα που του δίνει η κίνηση, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Κρόταλα: Χορός με κρόταλα, δίνει άλλον ρυθμό στην χορογραφία.

Σπαθί (sable): χορεύοντας με το σπαθί, τεχνική και χορογραφία.

Αlas de isis: Χορογραφία άκρως εντυπωσιακή και με πολύ φαντασία.Η τεχνική του να χορεύεται με alas de isis.

Αυτοσχεδιασμός και μουσική: Μάθετε μέσω διάφορων ειδών μουσικής να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Αραβικοί Ρυθμοί: θεωρία και διδασκαλία βημάτων κάθε ρυθμού

Ινδικο-αραβική χορογραφία: είναι μία μείξη των χορών Ινδικού και αραβικού. Ένας συνδυασμός πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικός.


Bollywood

Στα σεμινάρια μαθαίνεται:

Θεωρία με φωτοτυπίες , βασικά βήματα κλασικών χορών της Ινδίας , κινήσεις των χεριών και την σημασία τους, ασκήσεις εκφραστικότητας του προσώπου, στροφές με όλο το σώμα και πόζες, κινήσεις της λεκανης  κ.α.

Κλασική χορογραφία: Κλασικοί χοροί της Ινδίας σε μια χορογραφία γεμάτη πνευματικότητα, έχοντας κινήσεις πιο αργές,αισθησιακές και με αισθητική….

Σύγχρονη χορογραφία: περιέχει συνδυασμούς κινήσεων παραδοσιακών ινδικών χορών αλλά και πιο διασκεδαστικούς, περισσότερο μοντέρνων (όπως hip-hop, salsa κ.τ.λ), με έντονες κινήσεις  και χαρούμενη μουσική. Μία φανταστική εισαγωγή στον κόσμο του bollywood,που θα λατρέψετε και θα διασκεδάσετε!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.